Program interface-ek API-k tervezése és kivitelezése

Kezdőlap Szolgáltatások Program interface-ek API-k tervezése és kivitelezése

$content.title}

Program interface-ek (API-k) tervezése és kivitelezése

Hisszük, hogy a számítógépek az ember szolgálatára születtek meg. Számos Megbízónknál tapasztaltuk, hogy ugyan azon adathalmazt két (vagy több) különböző rendszerbe kézzel rögzítették kollégáik. Ez a mellett, hogy felesleges és jelentős plusz munkaerőköltséggel jár, jelentős hibalehetőséget hordoz magában (téves rögzítések, az egyik rendszerben tárolt adathalmaz soha nem fog egyezni a másik rendszerben tárolt adatokkal).

E célra minden esetben javasoljuk, hogy a rendszerekbe egyszer kerüljenek rögzítésre az adatok és a rendszerek megfelelő interface-eken adják át őket egymásnak.

Ezen interface-ek tervezése és kivitelezése a programtervezésnek és kivitelezésnek talán egyik legnehezebb része, az hogy mindkét rendszer (az adatokat feladó és az azokat fogadó fél is) ugyan azon nyelvet beszéljék.

Cégünk az évek folyamán e téren is jelentős tapasztalatokra tett szert. Számos Megbízónknál terveztük meg, viteleztük vagy viteleztettük ki ezen interface-eket.

A legtöbb esetben sikerült elérni, hogy adott Megbízónál, egy típusú adat csak egyszer kerüljön rögzítésre és a rögzített adatokat a rendszerek adják át egymás között, annak függvényében, hogy mely rendszernek lesz az adott adatra szüksége.